Panourile solare fotovoltaice devin o realitate cotdiana si necesara

Panourile solare fotovoltaice devin o realitate cotdiana si necesara
Accelerarea tranziţiei către energie regenerabilă este un obiectiv economic necesar în contextul preţurilor CO2 actuale, mai ales că există o creştere cu 9,6%, a consumului populaţiei de energie electrică, faţă de perioada corespunzătoare a anului 2020, conform unor date INSSE. România a atins în 2020 obiectivul de 24% din consumul de energie total provenit din surse regenerabile, iar pentru 2030, noul obiectiv stabilit de guvernul român este de 30,7%, realizabil prin adăugarea a 7GW în capacitate regenerabilă. Tot EY arată că pandemia a provocat schimbări considerabile în ceea ce priveşte criteriile de achiziţie, o tendinţă majoră printre consumatorii români este de a fi mai atenţi la calitatea produselor şi serviciilor şi de a căuta alternative de reducere de costuri la necesităţile recurente. Kiturile sau instalaţiile fotovoltaice au capacitatea de a converti lumina soarelui în energie electrică şi reprezintă o modalitate ecologică de obţinere a energiei electrice, cu un impact redus asupra mediului înconjurător.
Totodată, pot fi soluţia ideală pentru obţinerea independenţei energetice, prin scăderea consumului de electricitate din reţea şi reducere facturii de electricitate. Conform datelor Eurostat, în 2020, 3,4% din producţia de energie electrică din România este compusă din panouri solare fotovoltaice. La nivel european, instalaţiile fotovoltaice au crescut semnificativ, arătând o piaţă ce se află în plină expansiune. În timp ce în 2020 s-au instalat noi sisteme fotovoltaice de 21 GW, se estimează o creştere semnificativă de 21% pentru anul curent.
Panourile fotovoltaice sunt de tip monocristalin, policristalin si amorf si se pot monta in functie de caracteristicile proiectului pe acoperis, terase sau direct pe sol. Pentru fiecare din aceste cazuri sistemele de fixare sunt diferite. In ultima perioada s-au dezvoltat sisteme de montaj integrat in acoperis, panourile fotovoltaice fiind produse cu sisteme de hidroizolatie inclus (sistem SUNRIF), transparente sau hibride (in combinatie cu panourile termice). 
Randamentul panourilor fotovoltaice a crescut in ultima vreme, ajungand la 20% iar durata de viata este peste 25 ani si e determinata în cea mai mare măsura de provenienta si calitatea celulelor fotovoltaice, tehnologia de lipire a acestora, transparenta foliilor de acetat etilic de vinil în care sunt montate, tehnologia de vidare şi transparenta sticlei. Performantele iniţiale ale panourilor fotovoltaice se reduc în timp ca urmare a îmbatranirii materialelor din care sunt fabricate, calitatea foliilor şi a sticlei fiind esenţiale pentru evoluţia în timp a puterii de ieşire.
Unul dintre partenerii nostrii de baza sunt cei de la https://www.canadiansolar.com/ , unul dintre cei mai mari producatori de panouri fotovoltaice.
Revenim cu noi informatii !
Echipa PanouriSolareDeVanzare.ro

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

0757402297 0787271594 comenzi@panourisolaredevanzare.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!